Piec kuchenny-tradycja, prestiż i nowoczesność. (wygasło)

Zdjęcie Piec kuchenny-tradycja, prestiż i nowoczesność. Usługi i firmy Warszawa Ochota
To ogłoszenie wygasło w dniu 2019-10-14 18:42:14

Czy tradycyjny piec kuchenny może mieć zastosowanie w nowoczesnych domach energooszczędnych z mechaniczną wentylacją z odzyskiem ciepła (rekuperacją)? Nie tylko może, ale przewyższa inne urządzenia grzewcze jakością, użytecznością, efektywnością i sprawnością. Posiada zamkniętą komorę spalania (bezpośredni dopływ powietrza z zewnątrz, więc nie zakłóca właściwego bilansu powietrza wewnątrz domu), nowoczesne palenisko bezrusztowe z podwójnym przeszkleniem z zawsze czystą szybą, a do tego może być wyposażony w jeden lub dwa wymienniki wodne do CO. W zależności od posiadania ilości wymienników wodnych, może ogrzewać powierzchnie 75 m2 i 150 m2. Poprzez bufor, może współpracować z pompą ciepła, kotłem gazowym lub na pellet. Powstająca energia cieplna w palenisku, gromadzona jest w pojemnej masie ceramicznej i później wolno oddawana w czasie (powyżej 12 godzin)-poprzez przyjemnie rozgrzane powierzchnie ceramiczne kuchni-do pomieszczenia, w postaci zdrowego promieniowania podczerwonego (przyjaznego także dla alergików). Do tak rozgrzanej kuchni, przyjemnie jest przylgnąć, a nawet się przytulić. Temperatura w pomieszczeniach jest stabilna, a nie rozchwiana, jak przy tanim kominku konwekcyjnym. Nie ma też efektu przegrzania przestrzeni wokół niej. Długotrwałą i stabilną pracę urządzenia, i systemu grzewczego, zapewnia duża pojemność cieplna masy kumulacyjnej i automatyka, bo kuchnia może pracować w trybie automatycznym lub manualnym. W trybie automatycznym rozpalamy ogień w palenisku, wciskamy na centralce „start”, a automatyka steruje za nas procesami palenia, przy zawsze czystej szybie i wysokiej sprawności. Jest bardzo bezpieczna w użytkowaniu, gdyż sterownik nie pozwala na popełnianie błędów. Obsługa takiej kuchni jest łatwa, przyjemna i komfortowa. Jest na drewno i brykiety drzewne. Przy paleniu brykietami drzewnymi, nie musimy nawet rąbać drewna i go sezonować. Kupujemy je, wkładamy do paleniska, a automatyka sama dalej w nim pali, bez naszego dozoru. Możliwe palenie tylko 2 razy dziennie (rano i wieczorem), gdyż energia z drewna kumuluje się w ceramice, a nie ucieka do komina. Dzięki temu, jej rozgrzane ściany nigdy nie stygną. Posiada konstrukcję zapewniającą całkowite i zupełne spalanie drewna (także z wymiennikami wodnymi), przy minimalnej emisji spalin (zero dymu z komina) i zawsze czystych szybach. Nie truje środowiska. Spełnia wymagania Ekoprojektu i najsurowsze normy europejskie. Przeznaczona jest do budowy stabilnych hybrydowych nowoczesnych instalacji grzewczych (akumulacja+woda+DGP), dostosowanych do indywidualnych potrzeb, będąc przy tym doskonałym urządzeniem kuchennym i ekologicznym źródłem ciepła. Jej piekarnik bez problemu rozgrzewa się do ponad 300 stopni C! Z łatwością piecze pizze i chleby. Nie ma innego urządzenia grzewczego, które by tak efektywnie i wszechstronnie wykorzystywało energię cieplną. Ona jedna posiada w sobie sumę zalet wszystkich innych dostępnych urządzeń na paliwa stałe. I samodzielnie, z powodzeniem, może je wszystkie zastąpić. Piec kuchenny, zamiast płaszcza kaflowego, może posiadać przyjemnie rozgrzane szamotowe ściany o strukturze surowego betonu lub drewna, ściany gładkie tynkowane lub tynkowane na styl starej polepy, obłożone kamieniem, cegłą lub coraz bardziej popularnymi awangardowymi spiekami kwarcowymi, ściany szamotowe malowane farbami dekoracyjnymi o szerokiej palecie efektów wizualnych i inne. Wszystkie wersje ścian wypromieniowują ciepło w sposób stabilny i zrównoważony. Dobrze zaprojektowany piec może być ozdobą kuchni rustykalnej, jak i tworzyć futurystyczne kompozycje wpisane w awangardowe wnętrza. Tradycyjna kuchnia nie musi być już tylko kaflowa, ale może mieć każdy rodzaj okładziny zewnętrznej, pasującej do wnętrza.
Żywy ogień pod płytą jest niezbędny do przygotowania najsmakowitszych dań z zachowaniem wartości zdrowotnych. Gospodynie, które nie mają tradycyjnego pieca kuchennego, nawet nie biorą się za przyrządzanie wielu potraw, gdyż na kuchence gazowej lub elektrycznej, choćby nie wiadomo jak się starały, nie są w stanie uzyskać satysfakcjonujących efektów kulinarnych. Na płycie pieca kuchennego bardzo łatwo jest wyczarować przepyszne potrawy, nawet bez szczególnego starania się. Prawdziwy ogień pod płytą zrobi to za nas i zachwyci podniebienia domowników. A gdy kuchnia będzie miała widoczny ogień w palenisku, nie będziemy w stanie mu się oprzeć i na dłużej pozostaniemy w aneksie jadalnym, zajadając się smakowitościami. Piec kuchenny z ogrzewaczem i ciepłym przypieckiem (napieckiem lub zapieckiem) wypromieniowuje jeszcze długo-po skończeniu palenia-przyjazne ciepło dla człowieka. Może posiadać wężownicę do przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Zabudowa kuchni może być rozszerzona o płytę indukcyjną lub ceramiczną, kuchenkę gazową plus dodatkowy piekarnik elektryczny. W obszernych izbach budowane są kompleksy kaflowe, będące centrami kulinarno-ogrzewczymi, w skład których wchodzi piec kuchenny, piec do pizzy, pokojowy piec kaflowy z ogrzewanym przypieckiem i ogrzewana platforma do spania. Jest to samowystarczalny zestaw, obywający się bez elektryczności i niezależny od kaprysów pogody. Nawet gdy w zimie nas zasypie, zabraknie prądu, to mając na wyposażeniu tak wypasiony zestaw, możemy przez wiele dni-w przyjaznym cieple-smakowicie biesiadować i wyśmienicie się wysypiać. Gdy dla domów, uzależnionych od mediów zewnętrznych, taka sytuacja jest zawsze tragedią, dla nas będzie wyśmienitą zabawą i przygodą.
Kuchnia kaflowa jest nieodzowna w gospodarstwach agroturystycznych, pensjonatach, rybakówkach, domach rekreacyjnych użytkowanych okresowo.
Piece kuchenne stawiamy na terenie całego kraju i poza granicami. Wykonujemy indywidualne projekty. Posiadamy kafle z 20 kaflarni z całej Europy. Więcej informacji pod telefonami: 68 3273341, 606756498 i na stronie internetowej firmy www.salonsobkowiak.pl

Reklama
 Reklama

25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez iochota.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

MPG Media Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawa 02-761, Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"