Tanieją czereśnie i truskawki. Drożeje koperek, który jest obok czosnku zasadniczym składnikiem większości receptur małosolnych ogórków. Widać zaczął się już sezon na domowe przetwory i już poza kwaszeniakami pojawią się pierwsze gotowe zestawy do kwaszenia. [middle1] Ogórki polskie od 6 do 8 zł za kilogram Kapusta młoda od 4 do 5 zł za sztukę Kalafior od 6 do 7 zł za sztukę Pomidory od 4,50 do 6 zł za kilogram Pomidory Malinowe od 6 do 14 zł za kilogram Cebula od 2 do 4 zł za kilogram Ziemniaki od 1,20 do 1,50 zł za kilogram Ziemniaki młode od 3,50 do 4 zł za kilogram Ziemniaki młode krajowe od 4 do 6 zł za kilogram Marchew od 2 do 2,50 zł za kilogram Pietruszka od 4 do 5 zł za kilogram Włoszczyzna od 3,50 do 4,50 zł za pęczek Włoszczyzna młoda od 4 do 5 zł za pęczek Koperek od 2 do 2,50 zł za pęczek Natka pietruszki od 1 do 2 zł za pęczek Ogórki kwaszone od 5 do 8 zł za kilogram Buraki 2 zł za kilogram Seler od 4 do 5 zł za kilogram Por od 2 do 2,50 zł za sztukę Rzodkiewka od 1,50 do 2,50 zł za pęczek Kapusta kiszona młoda 10 zł za kilogram Jabłka od 2 do 4 zł za kilogram Sałata krucha od 2 do 3 zł za główkę Gruszki od 6 do 8 zł za kilogram Marchew młoda od 3 do 4 zł za pęczek Botwinka od 3,50 do 4 zł za pęczek Ogórki małosolne od 12 do 14 zł za kilogram Jajka od 60 do 90 groszy za sztukę Kalarepa od 2 do 3 zł sztuka Truskawki od 10 do 18 zł za kilogram Szpinak od 10 do 12 zł za kilogram Cebula dymka od 1,50 do 3 zł za pęczek Szparagi od 6 do 7,50 zł za pęczek Rabarbar od 5 do 7 zł za kilogram Morele 14 do 17,90 zł kilogram Czereśnie od 24 do 44 zł kilogram