6°C pochmurno z przejaśnieniami

O wyższości mielonego nad……

Handel i usługi, wyższości mielonego nad…… - zdjęcie, fotografia

Przekąsić coś, a nawet zjeść porządny obiad można na Ochocie bez problemu, ilość barów, kawiarni i punktów gastronomicznych serwujących dania z różnych stron świata jest mnóstwo.

Co jednak mają zrobić ci, którzy nie gustują w hamburgerach, kebabach, wieprzowinie w siedmiu smakach, a chętnie zjedliby pomidorową i mielonego z buraczkami? Pizza oraz ryż z krewetkami wypierają nasze tradycyjne kotlety i żurki z kiełbasą. Niedawno zamknięto punkt gastronomiczny na ul. Siemieńskiego, w którym można było zjeść tradycyjny obiad, z którego korzystali okoliczni mieszkańcy. O tym, że tego typu miejsca są potrzebne świadczyła ilość klientów odwiedzających ten barek. Już myślałem, że została nam tylko pizza z dowozem, gdy sąsiad powiedział mi o nowo otwartym lokalu o dobrze kojarzącą się z dawnych czasów nazwą „Bar Mleczny”. Bar funkcjonuje przy placu „Pod Skrzydłami”, w tunelu budynku obok wejścia do biblioteki, w lokalu tym mieścił się kiedyś barek „Restauracja Pod Skrzydłami” Nie będę tu opisywał, co i za ile można tam zjeść, bo tego możecie dowiedzieć się sami.  Chciałbym za to napisać o pomysłach, jakie opowiedział mi pan Kamil, młody właściciel tego lokalu. Pierwszy, to gotowanie z produktów ekologicznych kupowanych prosto od rolników, ma to wpływ nie tylko na smak potraw, ale przede wszystkim na zdrowie gości. Następny - według mnie równie dobry - to stała akcja promocyjna „Razem jecie taniej”, która polega  na tym, że im więcej osób razem przyjdzie do lokalu to otrzyma większą zniżkę. 3-4 osoby -5%, 5-6 osób -10%, 7- i więcej osób nawet -15 zniżki. Mam nadzieję, że dzięki tym pomysłom i zapałowi właściciela mielony nie przegra z hamburgerem.

Ostatnie video - filmy na iOchota.pl