Reklama

Jajka przepiórcze faszerowane awokado

Jajka to zawsze dobry pomysł - na śniadanie, kolację czy przekąskę. Pyszne jajka przepiórce znajdziesz na Zieleniaku. Awokado również! 

Jajka to nie tylko Wielkanoc, a zwłaszcza jajka przepiórcze. To świetna alternatywa dla zwykłych jaj kurzych. Malutkie jaja przepiórcze znajdziecie w hali Zieleniak na Ochocie już teraz. Co więcej, pozostałe składniki również. Aby więc dodać trochę odżywczych składników do diety podczas humorzastej jesieni, warto zdecydować się na przepiórcze jajka faszerowane awokado. Aby je przyrządzić, potrzebujemy następujące składniki;

  • pół dojrzałego awokado
  • 18 jajek przepiórczych 
  • szczypta soli i pieprzu
  • pół małego pęczku szczypiorku
  • łyżka majonezu 

Gotujemy jajka, a następnie wyciągamy z nich żółtka. Potem bierzemy żółtka i mieszamy je z przygotowanym wcześniej awokado (obranym i pokrojonym oraz pozbawionym pestki). Dodajemy do nich łyżkę majonezu lub opcjonalnie twarożek oraz szczypiorek do smaku. Szczypiorkiem możemy też posypać całość kompozycyjnie. Aby otrzymać wszystkie składniki, należy udać się na Zieleniak. Dzięki temu otrzymujemy gwarancję, że wszystko będzie świeże i smaczne. 

 

Artykuł sponsorowany

Reklama

Reklama

Wideo iOchota.pl




Reklama
Wróć do