Jesień wymaga wielu środków ostrożności - ciepłej kurtki, czapki, brania witaminy C oraz odpowiedniego żywienia. Zieleniak z pewnością będzie potrafił zatroszczyć się o wszystkie powyższe elementy. Przed wyjściem z domu warto zjeść coś, co sprawni, że nasz organizm nie dozna szoku spotykając się temperaturą na zewnątrz. Uniwersalna jajecznica czy parówki to dobre rozwiązanie ale proponujemy pyszną, hiszpańską szakszukę ze świeżych warzyw. Potrzebujecie: 2 pomidory 2 papryki 1/2 łyżki masła lub oliwy 1/2 ząbka czosnku sól i świeżo zmielony pieprz, oregano 2 jajka Rozpoczynamy od usmażenia na czosnku i oliwie pokrojonych w kostkę pomidorów oraz papryki. Po 7 minutowych duszeniu ich na patelni, Kiedy wszystko rozmięknie (możemy dodać trochę wody), robimy miejsce na jajka, po czym wbijamy je w czerwony sos na patelni. To samo robimy z drugim jajkiem. Po ścięciu się jajek, możemy całość przyozdobić szczypiorkiem lub natką pietruszki. Wszystkie potrzebne produkty znajdziecie na Zieleniaku. Zieleniak pomoże Wam zlokalizować pyszne, świeże produkty do Waszej szakszuki.