Reklama

Nadziewana papryka

Smakowita i zdrowa faszerowana papryka prosto z Zeleniaka

Współcześnie dużym trendem jest eko oraz ruchy bio, polegające na promocji zdrowej żywności oraz zdrowym trybie życia. Właśnie dlatego, korzystając chociażby ze stanowiska nr, 104 na ochockim Zieleniaki, za pomocą naszego przepisu bardzo łatwo można przyrządzić faszerowaną paprykę. 

Przepis nie jest trudny, a lekka, zdrowa i sycąca papryka ukoi Twoje podniebienie na długi czas. Niewątpliwie również sprawi, że przyrządzisz ją ponownie. Warto zacząć od zakupów na Zieleniaku na Ochocie, ponieważ potrzebujesz następujących produktów: 

  • 4 papryki
  • 350 g mielonego mięsa
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g (1 woreczek) ryżu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 100 g żółtego sera

Zaczynamy od ugotowania ryżu. W międzyczasie bierzemy się za mięso mielone i smażymy je na oliwie, czosnku oraz cebuli. Doprawiamy je według uznania oraz dorzucamy 2 łyżki koncentratu. W międzyczasie nastawiamy piec na 200 stopni. Kiedy ryż będzie gotowy, mieszany go na patelni z mięsem. Piec potrzebujemy do papryk - kroimy je na pół oraz pozbywamy się nasion. Skrapiamy je też oliwą oraz po umieszczeniu w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do pieca. Do naczynia wlewamy pół szklanki wody. Papryki wypełniamy farszem. Na wierzch można również dorzucić odrobinę żółtego sera.

Wszystkie wymienione składniki znajdziecie na Zieleniaku na Ochocie. Natomiast faszerowana papryka to pyszne, szybkie i zdrowe danie, które dostarczy Ci witamin podczas zimy. 

Reklama

Reklama

Wideo iOchota.pl




Reklama
Wróć do