Pijemy kawę z Etiopii, dla mnie jest mocna i jest jej mało. Konrad opróżnia filiżankę dwoma łykami, pierwszy i po dłuższej chwili drugi. Pił tę kawę inaczej niż ja, dłużej i pewniej, smakował, upajał się aromatem - degustował. Kawa była bez cukru to dla mnie nowość dla Konrada oczywistość. Sommelier to znawca wina, który je smakuje, nie przełyka a mlaszcze, bulgocze, po czym je wypluwa i niczym Andersen snuje opowieści, jakie ono jest i skąd jest. Barista to znawca kawy, który potrafi doskonale zaparzyć kawę i opisać jej walory smakowo – zapachowe a jest ich aż 1400 dla wina tylko 900. Patrzyłem na Konrada z wielkim zainteresowaniem i zakłopotaniem, mówił o kawie takie rzeczy, nie zawsze zrozumiałe, że prosiłem go o „Replay” Opowiadał jak podróżnik i jako znawca - używając fachowych określeń. To był spektakl profesjonalisty w każdym calu. ...kawa to podróże, w których można poznać cudowne miejsca i jej historię- stwierdził Konrad Jest szefem Cafe „Filtry” przy Filtrach Warszawskich. Tu nie ma alkoholu za to jest znakomicie parzona kawa z trzech młynków. Kawa podstawowa, mieszanka palona specjalnie dla jego kawiarenki, którą wymienia, co pół roku. Alternatywna mielona i parzona w różny sposób i młynek trzeci - cykl podróży, dzisiaj kawa z Etiopii, która postawiła mnie na nogi. Jutro może być brazylijka, kolumbijska czy portugalska... Najlepiej jest wpaść na degustację w każdą niedzielę, na którą zaprasza szef Filtrów a ja polecam małą czarną bez cukru Obejrzyj inne fotografię Jeśli chcesz zrobić sobie profesjonalne zdjęcie i przedstawić się mieszkańcom Ochoty to skontaktuj się z nami ludzieochoty@gmail.com tel. 527 257 067