Przystanek Książka oraz Stacja Wellness zapraszają na cykliczne spotkania Przystanek Odżywianie . Wykłady nt. zdrowego żywienia poprowadzą dietetycy i założyciele Stacji Wellness: Andrzej Michoń, Beata Michoń i Agata Szwech. Piątkowe potkanie będzie poświęcone glutenowi. Dowiemy się, jaki ma wpływ na nasze zdrowie, jak poznać, czy organizm nie toleruje glutenu i czy warto go wyeliminować z diety. Tematy spotkań: 12 lutego (piątek) - Gluten i jego wpływ na zdrowie. O tym, czy jest to wielka moda czy głos rozsądku. 4 marca (piątek) - Oczyszczanie organizmu. O tym, jak każdej wiosny zyskać energię do działania. 8 kwietnia (piątek) - Dieta wegańska i wegetariańska. O tym, czy nie jedząc produktów zwierzęcych budujemy czy rujnujemy swoje zdrowie. Biblioteka Przystanek Książka , ul. Grójecka 42