Reklama

Egzotyczna zupa z ananasa

01/03/2018 02:56

Wszystkie składniki do tego egzotycznego przepisu dostaniemy na Zieleniaku. Będzie nam potrzebny sporej wielkości dojrzały ananas, mała czerwona papryka chili, cebula, kilka ząbków czosnku, litr warzywnego bulionu oraz pół litra kokosowego mleka. Będziemy potrzebowali też przyprawy takie jak kurkuma, imbir, curry i ewentualnie rozmaryn. Cebulę i paprykę chili kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni w niewielkiej ilości oleju. Wyciskamy czosnek i też przez chwilkę podsmażamy ale bez przesady, ponieważ jeśli się przypali zupa będzie miała gorzki smak. Następnie na patelnię dokładamy obranego i pokrojonego w kostkę ananasa. Podgrzewamy wcześniej przygotowany bulion i dodajemy do niego zawartość patelni. Dodajemy mleko kokosowe ciągle mieszając zawartość. Dodajemy przyprawy, odrobinę imbiru i po maleńkiej łyżeczce kurkumy i curry. Jeśli mamy możemy dodać też gałązkę rozmarynu. Zupę podajemy mocno gorącą. Smacznego!

Reklama

Reklama

Wideo iOchota.pl




Reklama
Wróć do