Reklama

Jajecznica ze skorzonerą

28/02/2018 02:52

Skorzonera jest w dalszym ciągu nieco zapomnianym ale bardzo smacznym warzywem. Można ją dostać bez problemu na Zieleniaku. W tym samym miejscu znajduje się olbrzymi wybór jajek, stąd nie sposób pominąć tak łatwego w przygotowaniu przysmaku jakim jest jajecznica ze skorzonerą. Podstawowe składniki to oczywiście jajka w ilości sześciu sztuk, kilka korzeni skorzonery, oraz pomidorki koktajlowe. Jeśli pomidory mają grubą skórkę, należy je sparzyć wrzątkiem i obrać. Obraną skorzonerę gotujemy przez około pół godziny w lekko posolonej wodzie. Następnie kroimy ją w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym na patelni masłem przez kilka minut. Dodajemy uprzednio rozbite w miseczce jajka i często mieszamy a następnie dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Oczywiście doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Przed podaniem możemy udekorować jajecznicę rukolą. Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem. Smacznego!

Reklama

Reklama

Wideo iOchota.pl




Reklama
Wróć do