Reklama

Jarmark Produktów Regionalnych w Blue City

14

Centrum Handlowym Blue City  al. Jerozolimskie 179 godz: 11:00

Jarmark w Blue City to okazja do zaopatrzenia się w produkty, które bazują na tradycyjnych recepturach, są „swojskie” i smaczne. Październikowa edycja jarmarku rozpoczyna się w środę 14 października i będzie trwać do soboty 17 października.

Na stoiskach znajdą się chleby wypiekane na naturalnym zakwasie, wędliny, pasztety, ryby, nabiał i wiele innych regionalnych produktów. Jak co miesiąc swoje specjały wystawią m.in. Agnieszka Gremza, której swojski ser pod nazwą Ser Koryciński został wpisany w 2005 roku na Listę Produktów Tradycyjnych, Henryk Bartlewski, wytwórca wędlin według podlaskich receptur oraz Sabina i Mieczysław Mąka, którzy w swoim gospodarstwie ekologicznym produkują różne gatunki kozich serów. Nie zabraknie wędzonych ryb z jeziora Żywieckiego oraz wyrobów z gęsiny – półgęsków, kiełbas, kabanosów, pasztetów, pierogów i wielu innych gęsich przysmaków.

Stoiska z produktami z Węgier, Grecji, Turcji i Azerbejdżanu oferować będą m.in. wędliny, sery, oliwki, oliwy, przyprawy, herbaty oraz słodycze.  

Czytaj również:

 

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iOchota.pl




Reklama
Wróć do