Reklama

Kanapka na patacie

02/03/2018 02:33

Jest to bardzo fajne danie gdzie chleb lub bułkę zastępujemy patatem. Wszystkie składniki do naszej kanapki bez problemu dostaniemy na Zieleniaku. Będziemy potrzebowali: dwa bataty, szalotka lub dwie małe cebulki, pomidor lub pomidor malinowy, cukinia, ser feta, pestki ze słonecznika, pestki z dyni oraz przyprawy. Potrzebny będzie też piekarnik. Pataty obieramy i kroimy w podłużne plasterki o grubości jednego centymetra. Ser, pomidor, cukinię i cebulę również kroimy w plastry ale o znacznie mniejszej grubości. Na plasterek patata nakładamy kolejno cukinię, ser, pomidor i cebulę. Wkładamy do piekarnika i w temperaturze 200 stopni pieczemy przez około pół godziny. Po wyjęciu kanapki można skropić oliwą, octem winnym oraz posypać przyprawami według gustu. Na koniec dodajemy pestki z dyni i ze słonecznika. Musimy też pamiętać, że pataty nieco różnią się od chleba i kanapki najlepiej zjadać przy pomocy sztućców.

Reklama

Reklama

Wideo iOchota.pl




Reklama
Wróć do