Już parę tygodni tegoroczna wiosna zaskakuje nas swoim ciepłem i prawdziwie wakacyjną pogodą. Zapewne wiosenne dania już się pojawiają na Waszych stołach - przecież jaka wiosna bez wiosennego detoksu na bazie świeżych i naturalnych produktów prosto z roli. Oto jeden z prostych przepisów, który uzupełni Waszą bazę zdrowych, smacznych, wiosennych dań. [middle1] Do przygotowania całego dania potrzebujemy niecałe 10 min i tylko 4 składniki: rzodkiewkę śmietanę 30% bądź mniej świeży szczypiorek chleb razowy Rzodkiewkę wystarczy pokroić w plasterki i włożyć do miski. Następnie zalewamy ją śmietaną i posypujemy szczypiorkiem. Danie doprawiamy solą według uznania i podajemy z dwoma kromkami chleba razowego. Oczywiście najświeższą rzodkiewkę bez dodatków substancji chemicznych znajdziemy na Zieleniaku. Tutejsi sprzedawcy mogą również pochwalić się bardzo konkurencyjnymi cenami.