Jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu nawet dla początkujących domowych gospodyń. Wszystkie składniki do przygotowania sałatki dostaniemy bez problemu na Zieleniaku. Będziemy potrzebować około pół kilograma skorzonery, gruszkę, jabłko, trochę orzechów włoskich, majonez, trzy jajka oraz natkę pietruszki. Jajka gotujemy na twardo a obraną skorzonerę gotujemy w posolonej i lekko pocukrzonej wodzie przez około pół godziny. Tę ostatnią kroimy po ugotowaniu na dość grube plasterki. Gruszkę, jabłko i jajka na twardo kroimy w kostkę. Dodajemy kilka kropli cytryny i mieszamy z dodaniem odpowiedniej ilości majonezu dosypując mielone włoskie orzechy. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku wedle gustu. Podajemy w miseczce pod cienką warstewką majonezu przybraną pokrojonym w ćwiarteczki jajkiem i pomidorkami koktajlowymi.