Reklama

Fenkuł czyli włoski koper

Koper Włoski zwany też fenkułem znamy głównie jako niezbędny składnik ogórków małosolnych lub kwaszonych. Jednak mało kto wie, że poza aromatycznymi pędami, kwiatami i owocami, jadalne są również bulwy kopru, z wyglądu przypominające cebulę. Są bogate w witaminy a spożycie jednej bulwy dziennie zapewni organizmowi sto procent zapotrzebowania na witaminę C. Bulwy można jeść na surowo jako dodatek do kanapek jak również składnikiem wielu, często egzotycznych sałatek. Świeże posiekane liście są doskonałym dodatkiem do wszystkich zup i sosów. Sama ugotowana bulwa może być również użyta do przyrządzania zup mięs i sosów. Na Zieleniaku włoski koper dostępny jest na wielu stoiskach w cenie kilku złotych za sztukę. Zapraszamy na Zakupy!

Artykuł sponsorowany

Reklama

Reklama

Wideo iOchota.pl




Reklama
Wróć do