Reklama

Jajko na leniwe niedzielne śniadanie

Jajko ze szpinakiem, które dzisiaj ugotujemy, idealnie pasuje na początek ciepłych wiosennych weekendów. Jest to dość wyszukane danie, a jednocześnie bardzo łatwe w przygotowaniu.

Aby je przygotować, będziemy potrzebowali przede wszystkim jajka i świeżego szpinaku oraz czosnku, masła i fety. Liście świeżego szpinaku gotujemy przez chwilę i odkładamy na bok. Posiekany czosnek smażymy przez kilka minut na maśle, dodajemy szpinak i smażymy jeszcze przez chwilę. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową i odkładamy znowuż na bok. Do tak przygotowanej masy dodajemy fetę pokruszoną w dość duże kawałki. Szpinak z fetą układamy we wcześniej wysmarowane masłem kokilki. Robimy w nim zagłębienie i rozbijamy jajko. Tak przygotowaną porcję, wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 6-8 minut.

Wszystkie składniki a szczególnie te świeże jak jajka i szpinak znajdziecie na Zieleniaku - nowoczesnym rynku Ochoty

Reklama

Reklama

Wideo iOchota.pl




Reklama
Wróć do