Reklama

Miodowy Zieleniak

Jest bardzo słodki i wytwarzają go praktycznie tylko pszczoły. W zależności od surowca, z jakiego powstaje może być nektarowy, spadziowy lub mieszany. Zazwyczaj jest lipowy, koniczynny, gryczany i akacjowy. Pewnie odmian tak naprawdę jest wiele. W postaci płynnej nosi nazwę patoka, w postaci zestalonej (skrystalizowanej) krupiec. Spożywa się także miód plastrowy, dojrzały miód zasklepiony w plastrze pszczelim.
W dzisiejszych czasach ma wiele zastosowań. Coraz częściej wypiera ze stołu cukier zarówno w potrawach jak i jako słodzik do napojów. Sam też jest znakomitym napojem alkoholowym, który ma swoich zwolenników. Wszystkich fanów miodu zapraszamy na Zieleniak, gdzie jest obecny na wielu stoiskach. Naprawdę jest w czym wybierać.

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.

Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy.

Zaloguj się

Reklama

Wideo iOchota.pl




Reklama
Wróć do