Jabłka należy zetrzeć na tarce, a następnie gotować na wolnym ogniu. Do garnka dodajemy dwie pomarańczowe galaretki i dokładnie mieszamy. Na dnie tortownicy wykładamy warstwę biszkoptów, następnie dodajemy część przygotowanego musu jabłkowego. Na tym układamy następną warstwę biszkoptów, które znowu zalewamy musem. Tak wypełniamy tortownicę, aż do wyczerpania zapasów. Następnie schładzamy naszą przyszłą szarlotkę. Podczas schładzania gotujemy 0,5l wody i zalewamy dwie zielone galaretki. Mieszamy, trochę schładzamy i następnie polewamy tym naszą szarlotkę wcześniej już odrobinę schłodzoną. Odstawiamy tortownicę do lodówki i czekamy na rezultat. Pyszna szarlotka upieczona bez piekarnika gotowa! Kluczowym składnikiem każdej szarlotki są świeże i soczyste jabłka, z których uda nam się zrobić pyszny mus. Najlepsze jabłka w dobrych cenach znajdziecie na Zieleniaku - nowoczesnym rynku na Ochocie.