Pasta z rzodkiewki z serkiem wiejskim jest bardzo łatwa w przyrządzaniu. Wystarczy świeżą rukolę i bazylię utrzeć wraz z serkiem kanapkowym, dodać 2 ząbki drobno posiekanego czosnku i 4 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać. Następnie tą mieszaninę łączymy z połową opakowania serka wiejskiego, doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy drobno posiekaną rzodkiewkę według naszych upodobań. Do tak przyrządzonej pasty idealnie będą pasowały paski chleba, zarumienione lekko w piekarniku lub makaron ugotowany al dente. Co ciekawe, rzodkiewka posiada bardzo ciekawą właściwość: nie traci ona smaku podczas gotowania czy duszenia, dlatego warto również sięgnąć po przepisy, np. na duszoną rzodkiewkę. Polecamy najpierw jednak udać się po najświeższą rzodkiewkę na nowoczesnym ryneczku Ochoty, gdzie znajdziemy ją w najlepszych cenach. Zapraszamy na Zieleniak i życzymy smacznego!