Reklama

Zupa brokułowa w nowej odsłonie

Lubicie zupę brokułową? Zawsze jest sycąca, smaczna a przede wszystkim zdrowa. Zupa ta, a właściwie krem brokułowy nadaje się jako pierwsze danie i podczas wakacyjnych upałów, i wtedy kiedy na dworzu panuje zima. Ciepła, smaczna i odpowiednio doprawiona zupa stanowi obowiązkowy punkt w menu każdego miłośnika zup i kremów.

Ciekawostką związaną z zupą brokułowa jest to, że możemy przyrządzać ją na niezliczoną ilość sposobów a zawsze będzie dobra. Dzisiaj podzielę się z Wami dość nietypową metodą przyrządzania brokułówki. Mianowicie, przyrządzimy ją z serem feta i płatkami migdałowymi! Przepis jest jak zawsze prosty i dostępny każdemu:

Brokuły podzielone na małe różyczki gotujemy w lekko słonej wodzie przez 3-5 min aż rozmiękną. Następnie należy sporządzić samą zupę brokułową - osobiście gotuję ją za pomocą już gotowych zup z torebek. Wtedy wystarczy w ok. 0,5l zimnej wody rozpuścić zupę w proszku i ciągle mieszając gotować przez ok. 5 min. Do tak ugotowanej zupy dodajemy drobno pokrojony czosnek, ugotowane wcześniej różyczki brokułów oraz ser feta, który w jeszcze gorącej zupie powinien się lekko rozpuścić. Następnie podajemy zupę posypaną płatkami migdałowymi. To właśnie płatki migdałowe połączone z serem feta nadadzą naszej zupie zupełnie nowego smaku. Polecam wypróbować!

Wszystkie składniki a szczególnie świeże płatki migdałowe w bardzo korzystnych cenach znajdziecie na Zieleniaku - nowoczesnym rynku na Ochocie!

Reklama

Reklama

Wideo iOchota.pl




Reklama
Wróć do