W Blue City w ciągu czterech dni, na stoiskach jarmarku, na poziomie - 1, będzie można kupić polskie produkty wytwarzane przez rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady. W ofercie wystawców znajdziemy przysmaki i lubiane swojskie specjały produkowane na podstawie starych polskich receptur i regionalnych przepisów. Na stoiskach znajdą się wędliny, pieczywo, wędzone ryby, nabiał, ciasta, słodycze, gotowe dania oraz owoce i warzywa. Słynne sery korycińskie oraz inne produkty z nabiału będzie sprzedawać ich producentka Agnieszka Gremza. Wyroby z mleka koziego zaproponuje Gospodarstwo Ekologiczne Sabiny i Mieczysława Mąka, a z Bacówki na Wójciźnie pochodzić będą oscypki i bundz. Bartlowizna, przedsiębiorstwo z Podlasia zaprasza na przygotowywane według staropolskiej receptury wędliny, kiełbasy, pasztety, wędliny z dziczyzny i bigos. Z kolei Gęsia Manufaktura zaoferuje wędliny z gęsiny – kiełbasy, pasztety, szynki długodojrzewające i wiele innych. Jak co miesiąc nie zabraknie smakołyków z Węgier, Włoch, Turcji i Azerbejdżanu. Będzie można zakupić również borówkę amerykańską prosto od producenta. Zapraszamy na wydarzenia na Ochocie i we Włochach: Zobacz także: Aerobik na świeżym powietrzu Zobacz także: Zapraszamy na zajęcia nordic walking Zobacz także: Biegowe Czwartki w Parku Szczęśliwickim Zobacz także: Letnie Kino Nad Stawami Zobacz także: Zapraszamy na treningi dla pań Zobacz także: Spektakle dla dzieci na Placu Baśniowym Zobacz także: Zbiórka elektrośmieci na Ochocie i Włochach Zobacz także: Zapraszamy do ćwiczenia Jogi Zobacz także: Bezpłatne zajęcia nordic walking